Tarinamme

Hei! Olemme Helena Lehtinen ja Tiina Holland, Merikristalli Oy:n ja sen toimipaikan Lotilan Kristallin perustajat. Tapasimme toisemme ensimmäisen kerran vuonna 2013, mutta emme olisi tuolloin kuuna päivänä uskoneet, että päädymme yhdessä perustamaan lastensuojelulaitoksen.

Tarinamme alusta tähän päivään saakka on ollut monien ihmeiden summa, johon luonnollisesti liittyy paljon kasvukipuja, mutta myös onnistumisia. Emme suinkaan jääneet yksin ison projektin edessä vaan rinnallamme ovat kanssakulkeneet useat ihmiset.

Emme koskaan unohda uuden vuoden päivää vuonna 2019, jolloin 50 vapaaehtoista auttajaa saapuivat pensselit kädessään Lotilan Kristalliin auttaakseen pintaremontoimaan vanhat tilat. Muistamme lämmöllä myös jokaista yksityistä henkilöä ja paikallista yritystä, jotka lahjoittivat toimintaamme sisustuksellisia elementtejä. Pääsimme osalliseksi lähimmäisen rakkautta ja nyt oli vastaavasti meidän vuoromme osoittaa sitä.

Halusimme olla perustamassa lastensuojelulaitosta, jossa asiakastyön laatuun ja henkilökunnan hyvinvointiin satsattaisiin. Meille oli alun perin itsestäänselvyys pysyä yksityisenä toimijana. Helenan ollessa psykiatrinen sairaanhoitaja ja erityistason psykoterapeutti, toi se toiminnansuunnitteluun vahvaa psykiatrista osaamista sekä Tiinan liiketaloudellinen että hoitotyön osaaminen taas toisenlaista ulottuvuutta. Helenalle oli luonnollisesti tärkeää sisällyttää palveluun psykologin ja perheterapeutin tarjoamat palvelut sekä asettaa perhetyö keskeiseksi asemaksi osana hoito- ja kasvatustyötä. Tiinan sydämessä kyti toimintaympäristön viihtyvyys, rakastava, eheyttävä ja turvallisen ympäristön luominen sekä henkilökunnan hyvinvoinnista huolehtiminen.

 

Merikristalli Oy:n arvopohja perustuu yhdessä rakennettuun perustaan, jonka rakennuskivenä ja kantavana voimana on ollut kristinusko ja siihen pohjautuva lähimmäisenrakkaus